Mailen

Vitamine voor ogen / gezichtsvermogen

Last van je ogen of gezichtsvermogen?

Zoek jij een supplement voor de ogen? Welke goed is voor het gezichtsvermogen? Bepaalde medicijnen kunnen leiden tot bijwerkingen aan de ogen. Gelukkig zijn er specifieke supplementen die kunnen helpen bij het instandhouden van normaal gezichtsvermogen. Door DHA (onderdeel van onze omega 3) in te nemen, kan je het gezichtsvermogen ondersteunen om scherp te blijven zien: minimale dagelijkse inname van 250 mg DHA. Hulp bij Bijwerkingen geeft je advies gebaseerd op wetenschappelijke onderzoeken en artikelen. 

Zoek je vitamine voor ogen? Hulp bij bijwerkingen vertelt welke supplementen de conditie van het oog kunnen ondersteunen.

Wetenschappelijk onderzoek en omega 3

In een vrij recente Cochrane Review (de ultieme vorm van wetenschappelijk bewijs) is de werking van omega 3 en omega 6 supplementen onderzocht als behandeling voor droge ogen. In totaal zijn 34 gerandomiseerde gecontroleerde onderzoeken (RCT’s) opgenomen in deze review met meer dan 4314 volwassen uit 13 landen. In vergelijking met een placebo verbeterde omega 3 sommige klinische symptomen. Bij het symptoom van droge ogen was vast te stellen wanneer een standaardbehandeling met omega 3 supplementen wordt gecombineerd. Standaardbehandelingen zijn onder andere kunsttranen, warme kompressen, oogdruppels en corticosteroïden. Standaardbehandelingen in combinatie met omega 3 leverden in veel gevallen aantoonbaar betere resultaten op dan zonder. Om deze reden adviseren wij mensen die zoeken naar vitamine voor ogen om te starten met suppletie met omega 3. Let op: dit is een wetenschappelijk resultaat. Een daadwerkelijke gezondheidsclaim kan niet worden gemaakt voor de relatie tussen omega 3 en 6 en droge ogen.

Omega 3 niet te hoog doseren

Een te lage inname van omega 3 kan voor diverse klachten zorgen, maar wij geven je als advies mee om omega 3 niet te hoog te doseren. Om die reden is er in de webshop gekozen voor omega 3 -18/12 EPA/DHA. Te veel van deze vitamine is slecht voor de gezondheid.

Supplementen bestellen?

Raadpleeg Hulp bij Bijwerkingen voor professioneel en wetenschappelijk onderbouwd advies. Zo weet jij zeker dat je het goede supplement kan bestellen.