Mailen

Vitamine voor immuunsysteem

Vitamine voor immuunsysteem

Ben je op zoek naar een vitamine voor het immuunsysteem? Welke mede kan zorgen voor een goede weerstand? Mogelijk is jouw verminderde immuunsysteem een gevolg of bijwerking van de medicatie die je gebruikt. De inname van bepaalde vitaminen en mineralen kan helpen bij het normale functioneren van jouw immuunssyteem. Hulp bij Bijwerkingen is de expert die je alles kan vertellen over de voordelen van vitaminen en mineralen suppletie bij medicatie-inname. Onze kennis is gebaseerd op de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen voor het gebruik van vitaminen en voedingssupplementen.

vitamine voor immuunsysteem en verhogen van weerstand

Vitamine D ondersteunt het immuunssyteem

Het microbioom in het lichaam, wat een verzamelnaam voor bacteriën, virussen, gisten en schimmels is, en vitamine D beïnvloeden elkaar én het immuunsysteem op verschillende manieren. Vitamine D helpt het immuunsysteem en ondersteunt de afweer van het lichaam. Wij leggen je graag uit hoe dit werkt, druk hiervoor op de advies knop.

Onvoldoende vitamine D in het lichaam

Dankzij wetenschappelijk onderzoek, weten we dat het immuunsysteem en het microbioom met elkaar verbonden zijn, en dat vitamine D hier een belangrijke speler in is. Dit is een belangrijke vitamine voor je immuunsysteem en mogelijk zelfs voor allergieën. Voor dit laatste moet nog wel meer wetenschappelijk onderzoek worden uitgevoerd. Verder blijkt uit onderzoek dat een gedeelte van de (Nederlandse) bevolking een vitamine D tekort heeft. Vitamine D komt uit de zon waardoor je vooral in de herfst en winter last hebt van tekorten.

Inname vitamine voor immuunsysteem bij slikken van statines

Het slikken van medicatie kan in diverse gevallen de effecten van vitamines en mineralen in het lichaam belemmeren. Wetenschappelijk onderzoek impliceert dat dit onder andere het geval is bij mensen die statines slikken. Een vitamine D tekort is overigens zeker niet altijd een direct gevolg van het slikken van medicatie. Vooral een tekort aan zonlicht in de koude maanden speelt een rol. De dagelijkse inname van een vitamine D supplement kan je immuunsysteem ondersteunen. 

Extra vitamine D voor wie?

Het is per leeftijd, gezondheid en persoon afhankelijk of hij of zij extra vitamine D nodig heeft. Hulp bij Bijwerkingen heeft voor jou een lijst gemaakt van de doelgroepen die extra gevoelig zijn voor een vitamine D tekort:

  • Kinderen van 0 tot 4 jaar
  • Vrouwen van 4 tot 50 jaar met onvoldoende zonlicht blootstelling of donkere huid
  • Mannen van 4 tot 70 jaar met onvoldoende zonlicht blootstelling of donkere huid
  • Vrouwen van 50 tot 70 jaar
  • Mannen en vrouwen vanaf 70 jaar
  • Zwangere vrouwen

vitamine d voor iedereen

Vitamine D3

Uiteindelijk is het van belang dat het vitamine D supplement ook goed door het lichaam wordt opgenomen. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat vitamine D3 superieur is aan de “gewone” vitamine D.

Supplementen bestellen?

Raadpleeg Hulp bij Bijwerkingen voor professioneel en wetenschappelijk onderbouwd advies. Zo weet jij zeker dat je het goede supplement kan bestellen.