Mailen

Vermoeidheid en energietekort

Vitamine tegen vermoeidheid

Ben je vaak moe en wil je vermoeidheid verminderen? De inname van bepaalde vitaminen en mineralen kan helpen met het verminderen van ongewenste bijwerkingen en vermoeidheidsklachten. Hulp bij Bijwerkingen informeert je graag over de voordelen van extra vitaminen en mineralen bij medicatie inname. Wij baseren ons advies op de nieuwste wetenschappelijke opvattingen omtrent het gebruik van voedingssupplementen. Je krijgt bij ons dus altijd betrouwbare en veilige hulp bij vermoeidheid door medicijnbijwerkingen.

Last van vermoeidheid? Hulp bij bijwerkingen vertelt over vitamine tegen vermoeidheid en vitamine voor energietekort

Vermoeidheid bij hart- en vaatpatiënten

Vermoeidheid bij hart- en vaatpatiënten komt veel voor. Een belangrijke reden voor dit energietekort kan zijn dat minder bloed de spieren en het weefsel bereikt, omdat het hart het bloed niet goed rondpompt. Maar ook andere oorzaken kunnen moeheid verergeren. Zo kunnen sommige medicijnen die door hartpatiënten worden gebruikt de werking van het co-enzym Q10 belemmeren. Dit geldt voor de medicijnen: bètablokkers en statines. Wetenschappelijk onderzoek suggereert dat patiënten die deze medicijnen slikken vaker last kunnen krijgen van vermoeidheidsklachten en energietekort.

Vermoeidheid bij bètablokkers en statines

Medicatie als bètablokkers en statines kunnen, behalve de bloeddruk verlagen, de werking van het co-enzym Q10 dus negatief beïnvloeden. Wetenschappers impliceren dat hierdoor vermoeidheid zou kunnen optreden.

Co-enzym Q10 en de mogelijke relatie met vermoeidheid

De werking van het co-enzym Q10 voor vermoeidheid verminderen is onderzocht in een meta-analyse waarbij 16 verschillende onderzoeken zijn meegenomen. Een positief effect wordt in deze meta-analyse waargenomen bij de volgende onderzoeksgroepen:

  • Algemeen gezonde populatie
  • Patiënten met fibromyalgie
  • Statine-gerelateerde vermoeidheid
  • Multiple Sclerosis patiënten (MS)
  • Mensen met hartfalen

Wetenschappelijk onderzoek laat dus zien dat het co-enzym Q10 een positief effect zou kunnen hebben op vermoeidheidsklachten. Echter, een daadwerkelijke gezondheidsclaim voor het co-enzym Q10 kan niet worden gemaakt. Neem voor aanvullende informatie contact met ons op.

vitamine voor energietekort

Magnesium voor vermoeidheid verminderen

Van magnesium is bekend dat deze bij kan dragen aan de vermindering van vermoeidheid en moeheid. Zie voor meer informatie de link onder onze calcium- magnesium-zink supplementen.

Vermoeidheid verminderen met vitaminen

Wil je een supplement welke een gunstige invloed op de vermindering van vermoeidheid heeft? Raadpleeg Hulp bij Bijwerkingen voor professioneel en wetenschappelijk onderbouwd advies. Zo weet jij zeker dat je het goede supplement kan bestellen.