Mailen

Omega 3 tekort (DHA/EPA)

Omega 3 tekort | Symptomen

Een omega 3 tekort kan gedeeltelijk veroorzaakt worden door de medicatie die jij mogelijk gebruikt. Dit tekort kan voor vervelende klachten zorgen. Omega 3 (DHA) is een essentiële bouwsteen voor je hersenen. 

Hoe herken je een omega 3 tekort?

Een omega 3 tekort kan ontstaan door bijwerkingen van bepaalde medicatie je je inneemt. Naast fysieke klachten kan een omega 3 tekort mogelijk ook voor mentale problemen zorgen. Dit komt doordat voldoende inname omega 3 (DHA) helpt de hersenfunctie normaal te houden. De symptomen van een tekort kunnen per persoon dan ook sterk variëren. Het vaststellen dat de oorzaak een omega 3 tekort is, is dan ook vaak lastig te achterhalen.

omega 3 tekort kan nadelig zijn voor je hersenen

Hart- en vaatpatiënten en Omega 3

Ben je hart- en vaatpatiënt? Dan is voldoende omega 3 (visvetzuren eicosapentaeenzuur [EPA] en (docosahexaeenzuur [DHA]), extra belangrijk voor je. Een tekort aan EPA en DHA kan een rol spelen in het hebben van diverse klachten. Deze vetzuren helpen mee om het hart en de bloedvaten gezond te houden. Ook heeft het een gunstige invloed op het behoud van een normale bloeddruk.

Het gevaar van een omega 3 tekort

Een omega 3 tekort is gevaarlijk wanneer het tekort groot is. Dit geldt vooral voor zwangere vrouwen. Deze voedingsstof speelt mee bij de ontwikkeling van de hersenen van baby’s. Let er wel op dat je niet teveel omega 3 inneemt. Dit kan gevaarlijke namelijk consequenties hebben voor de gezondheid.

Omega 3 tegen bijwerkingen medicijnen

Een omega 3 tekort kan worden veroorzaakt door het innemen van bepaalde medicatie. Het innemen van extra omega 3 speelt een rol in de conditie van het oog, hart en de hersenen. Als het voor jou onmogelijk is om voldoende omega 3 uit voeding te halen, is het innemen van extra omega 3 supplementen aan te raden.

Bijwerken medicijnen - mogelijke oorzaak - omega 3 tekort

Supplementen bij omega 3 tekort bestellen

Bij Hulp bij Bijwerkingen geven wij jou graag advies gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Zo weet jij zeker dat wij alleen het allerbeste advies voor jou hebben.