Mailen

Mineralen voor spieren en gewrichten

Welke mineralen helpen spieren en gewrichten?

Zoek je naar mineralen voor spieren en gewrichten? Medicijninname kan een van de oorzaken zijn voor last van de spieren of gewrichten. Dit kan vervelende gevolgen hebben op het uitvoeren van je dagelijkse taken en gemoedstoestand. Met je medicijnen stoppen is vaak geen optie. Daarom kan het innemen van een bepaalde supplementen mogelijk wat doen tegen deze bijwerkingen. Bij Hulp bij Bijwerkingen informeren we je graag over de voordelen van supplementen gebruik tijdens medicijngebruik. Wij baseren ons advies op de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen voor het gebruik van mineralen voor spieren en gewrichten en bijpassende voedingssupplementen. Je krijgt bij ons dus altijd betrouwbare en veilige hulp.

mineralen voor spieren

Calcium-magnesium-zink voor vermoeide spieren

Bij Hulp bij Bijwerkingen raden wij een combinatie van supplementen over het algemeen af. Maar in dit geval raden wij wel het gebruik van een calcium-magnesium-zink formule aan. Deze combinatie kan ideaal zijn voor mensen die op zoek zijn naar mineralen voor spieren en gewrichten.

Wetenschappelijk onderzoek: mineralen voor spieren en gewrichten

De wetenschappelijke onderbouwing is dat calcium goed is voor de kalkhuishouding, maar ook magnesium en zink dragen mogelijk bij aan de instandhouding van botten en gewrichten. Calcium en magnesium spelen een rol voor een normale spierwerking. Calcium ondersteunt bij het aanspannen van de spieren, terwijl magnesium juist weer ondersteunt bij de ontspanning van spieren. Hun bondgenoot zink draagt daarnaast bij aan een normale werking van het immuunsysteem. Een perfecte samenwerking tussen deze drie mineralen dus!

Voor welke doelgroep is magnesium geschikt?

Nog even specifiek over een van de mineralen voor spieren en gewrichten: magnesium. Suppletie van magnesium wordt met name geadviseerd aan zwangere vrouwen en sporters. Andere redenen om voor magnesium te kiezen:

  • Magnesium draagt bij aan de instandhouding van normale botten
  • Magnesium draagt bij aan een normale psychologische functie
  • Magnesium draagt bij om een normaal energieleverend metabolisme te behouden
  • Magnesium draagt bij aan normale eiwitsynthese en celdelingsproces
  • Magnesium draagt bij aan normale werking van spieren
  • Magnesium draagt bij aan de vermindering van vermoeidheid en moeheid

Wanneer welke supplementen?

Tijdens medicijngebruik kun je te maken krijgen met diverse bijwerkingen. Welke extra vitaminen of mineralen je nodig hebt, is helaas niet altijd even makkelijk te achterhalen. Toch geeft Hulp bij Bijwerkingen je graag een overzicht, zodat je een idee kan krijgen van welke vitaminen of mineralen bij jouw symptoom passen:

Aanbevelingen op basis van wetenschappelijk onderzoek

We adviseren je graag over welke vitamines en mineralen je tekort kunt hebben door specifiek medicijngebruik. Doordat wij ons advies baseren op wetenschappelijk onderzoek, zijn wij bekend met de vele verschillende wetenschappelijke resultaten over calcium, magnesium en zink. Dit is precies de reden dat aanwijzingen over deze supplementen ook nauwlettend moeten worden opgevolgd.

Supplementen bestellen?

Raadpleeg Hulp bij Bijwerkingen voor professioneel en wetenschappelijk onderbouwd advies. Zo weet jij zeker dat je het goede supplement kan bestellen.