Mailen

Vitamine voor huid

Kies voor inwendige verzorging van de huid met vitamine

Vitamine B8, in de vorm van supplementen, kan zorgen voor het behoud van een normale structuur en functie van de huid. Hulp bij Bijwerkingen legt u graag, wetenschappelijk onderbouwd, uit hoe we je hierbij kunnen helpen door middel van advies en zorgvuldig geselecteerde vitamine voor huid. 

vitamine voor de huid

Biotine: vitamine voor verzorging van de huid van binnenuit

Vitamines zijn essentieel voor een goede gezondheid. Een van deze essentiële vitaminen is biotine, ook wel B8 genoemd. Doordat biotine voeding omzet in energie, kan het ervoor zorgen dat je energieniveau hoog blijft en je een normale huidstructuur houdt. Een tekort aan vitamine b8, bijvoorbeeld door gebruik van bepaalde medicijnen kan leiden tot huidproblemen. Je kent waarschijnlijk wel diverse producten die vitamine voor huid, haar of nagels bevatten. Het gaat hierbij meestal om biotine.

Producten met biotine

Biotine, of vitamine b8, komt onder andere voor in de volgende voedingsmiddelen:

  • Eieren
  • Melk
  • Sojaproducten
  • Noten
  • Pinda’s

Kun je deze producten niet eten i.v.m. een allergie of omdat je simpelweg niet lekker vindt, dan kun je overwegen om een vitamine b8 tekort te verhelpen doormiddel van vitamine b8 supplementen.

Zink voor de huid

Een ander supplement dat wordt geassocieerd met een gezonde huid is zink. Zink ondersteunt namelijk het herstellend vermogen van de huid. Zink wordt hiernaast niet natuurlijk aangemaakt door je lichaam en is dus een goede kandidaat voor suppletie. Voldoende zink draagt bij aan het behoud van een normale huid.

Advies over vitamine voor huid

Heb je last van huidproblemen als gevolg van medicatie bijwerkingen? Wil je graag jouw dieet verbeteren? Dan voorzien we jou graag van wetenschappelijk onderbouwd advies.