Mailen

Calcium tekort

Symptomen van calcium tekort

Een calcium tekort in het lichaam kan zorgen voor vervelende symptomen en soms zelfs ernstige gezondheidsrisico’s. Gelukkig zijn er verschillende manieren om een calcium aan te vullen. Hulp bij Bijwerkingen adviseert en faciliteert graag met methodes die wetenschappelijk onderbouwd zijn. Bij ons kun je dus altijd rekenen op goede en veilige hulp bij gebruik van supplementen tegen een tekort. Lees snel verder.

Oorzaken calcium tekort

Ons lichaam maakt zelf geen calcium aan, het is dus belangrijk om zelf voldoende calcium binnen te krijgen via de voeding. Calcium is te vinden in zuivelproducten zoals melk. Zolang je geen veganistisch dieet volgt, kom je in Nederland niet snel aan een zuivel tekort. In sommige gevallen, zoals in het geval van ondervoeding, kan een calcium tekort voorkomen en voor mogelijke vervelende symptomen zorgen.

calcium tekort steunt botten niet

Gevolgen voor je gezondheid

Een calcium tekort merk je vaak pas na een lange tijd. Een ernstig tekort kan dan ook mogelijk ernstige gevolgen hebben. Wanneer je calcium tekort komt, dan haalt het lichaam calcium uit de botten. Bij een langdurig tekort kunnen de botten verzwakken en neemt de kans op botbreuken toe. Andere symptomen zijn spierpijn, spierkrampen en tintelingen. Dit komt doordat calcium ook bijdraagt aan de normale werking van de zenuwen in het lichaam.

Oplossing calcium tekort

Raadpleeg Hulp bij Bijwerkingen voor professioneel en wetenschappelijk onderbouwd advies. Zo weet jij zeker dat je het goede supplement kan bestellen.