Mailen

Valsartan bijwerkingen

4 oktober 2023

Valsartan bijwerkingen

Valsartan is een medicijn dat wordt voorgeschreven bij de behandeling van een hoge bloeddruk en diverse hartaandoeningen. Het is een effectief medicijn om de bloeddruk te reguleren. Desondanks kan het gebruik van Valsartan bijwerkingen geven. Hulp bij Bijwerkingen informeert je hier over de mogelijke bijwerkingen, zodat je weet wat je kunt verwachten en/of moet doen tijdens het gebruik van Valsartan.

Mogelijke bijwerkingen van Valsartan

Een van de meest voorkomende bijwerkingen van Valsartan is duizeligheid. Sommige mensen krijgen soms ook last van vermoeidheid, hoofdpijn of spijsverteringsproblemen zoals buikpijn, misselijkheid of diarree. Deze bijwerkingen treden meestal op in de beginfase van de behandeling of bij een aanpassing van de dosering. Gelukkig zijn de bijwerkingen veelal mild en verdwijnen ze na verloop van tijd.

Valsartan gebruiken onder begeleiding van een arts

Het medicijn Valsartan behoort tot de RAS-remmers. Het is belangrijk om dit medicijn alleen te gebruiken onder begeleiding van een arts. Soms kan de arts er ook voor kiezen om een ander medicijn voor te schrijven als de bijwerkingen van Valsartan (te) problematisch zijn. Je arts kan je adviseren over de juiste dosering van Valsartan en eventuele aanpassingen die nodig zijn om mogelijke bijwerkingen te verminderen.

De bijwerkingen van deze RAS-Remmers, waartoe de angiotensine 2 antagonisten behoren, kunnen met de inname van zinksupplementen mogelijk worden verminderd (informatie van Hulp bij Bijwerkingen). Uit klinisch onderzoek blijkt dat daar tot op heden nog onvoldoende bewijs voor gevonden is.

Wil je weten hoe het precies zit met de relatie tussen vitamine D en de ontwikkeling van allergie├źn? Vraag dan om advies aan Hulp bij Bijwerkingen.

Geïnteresseerd in meer wetenschappelijke onderzoeken naar dit onderwerp? Vraag dit via onze advies knop.