Mailen

Sertraline bijwerkingen (antidepressiva, SSRI)

1 april 2024

Sertraline bijwerkingen

Sertraline is een medicijn dat behoort tot de serotonine-heropnameremmers, ofwel SSRI’s. Dit zijn medicijnen tegen depressie. Het regelt in de hersenen de hoeveelheid serotonine. Dit is een lichaamseigen stof die een rol speelt bij emoties en stemmingen.

Wat is sertaline?

Sertraline is een antidepressivum dat wordt voorgeschreven voor het behandelen van depressieve stoornissen, obsessieve-compulsieve stoornissen, paniekstoornis en sociale angststoornissen. Sertraline werkt door de heropname van serotonine in de hersenen te remmen, waardoor het de stemming kan verbeteren van de persoon die het gebruikt.

Mogelijke bijwerkingen van sertraline

Hoewel Sertraline effectief kan zijn bij het behandelen van verschillende psychische aandoeningen, kunnen door het gebruik ervan ook bijwerkingen optreden. Veelvoorkomende bijwerkingen van sertraline kunnen onder meer zijn: misselijkheid, diarree, slapeloosheid, vermoeidheid en seksuele bijwerkingen, zoals een verminderd libido. Bij sommige mensen kunnen gewichtsveranderingen optreden. Dat kan zowel gewichtsverlies als gewichtstoename inhouden. Het is belangrijk om eventuele bijwerkingen met een arts bespreken, vooral als deze aanhouden of verergeren.

Bijwerkingen van antidepressiva gebruik kunnen een tekort aan magnesium en vitamine B12 veroorzaken. 

Vragen over het gebruik van antidepressiva?

Wij kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt over het gebruik en/of de mogelijke bijwerkingen van antidepressiva, zoals sertraline. Neem dan gerust per mail contact met ons op. We informeren je graag. Mail naar support@hulpbijbijwerkingen.nl.