Mailen

Perindopril bijwerkingen

19 september 2023

Wat is perindopril?

Perindopril is een medicijn dat kan worden voorgeschreven aan mensen met aandoeningen zoals hypertensie (hoge bloeddruk) en om hartfalen te behandelen. Het medicijn behoort tot de groep ACE-remmers. Perindopril wordt doorgaans goed verdragen door de meeste gebruikers. Toch kunnen sommige mensen bijwerkingen van perindopril ervaren.

Bijwerkingen van perindopril

Een van de bijwerkingen waarover mensen zich bij het gebruik van perindopril zorgen maken, is gewichtstoename. Het medicijn zelf leidt meestal niet tot substantiƫle gewichtsveranderingen. Een eventuele gewichtstoename tijdens het gebruik van perindopril is eerder het gevolg van andere factoren, zoals voeding en levensstijl.

Perindopril en erectiestoornissen of gewrichtspijn

Erectiestoornissen en gewrichtspijn worden ook wel eens genoemd als bijwerking van het gebruik van perindopril. Erectiestoornissen komen zelden voor en zijn eerder te wijten aan de onderliggende medische aandoening (zoals hypertensie) die wordt behandeld met perindopril. Gewrichtspijn kan wel een bijwerking zijn, maar komt niet vaak voor.

Perindopril gebruiken onder begeleiding van een arts

Als je je zorgen maakt over deze bijwerkingen en/of andere ongewone symptomen ervaart tijdens het gebruik van perindopril, is het essentieel om dit met je arts te bespreken. Hij of zij kan je adviseren over mogelijke aanpassingen in je behandeling of alternatieve medicatieopties overwegen. Sowieso is het belangrijk om een ACE-remmer, zoals perindopril, alleen te gebruiken onder begeleiding van een arts.

Het gebruik van ACE-remmers en de bijwerkingen daarvan, kunnen met de inname van een zinksupplementen een halt worden toegeroepen (informatie van Hulp bij Bijwerkingen). Uit klinisch onderzoek blijkt dat daar tot op heden nog onvoldoende bewijs voor gevonden is.