Mailen

Olmesartan bijwerkingen

4 oktober 2023

Olmesartan bijwerkingen

Olmesartan is een medicijn dat vaak wordt voorgeschreven voor de behandeling van een hoge bloeddruk (hypertensie). Het is een effectief medicijn voor het reguleren van de bloeddruk. Net als bij andere medicijnen kan het gebruik van Olmesartan bijwerkingen geven. Daarover lees je hieronder meer.

Eventuele bijwerkingen van Olmesartan

Een van de meest voorkomende bijwerkingen van Olmesartan is duizeligheid. Sommige mensen kunnen ook last krijgen van vermoeidheid, hoofdpijn, en spijsverteringsproblemen zoals buikpijn of diarree. Deze bijwerkingen treden meestal op tijdens de eerste weken van het gebruik van Olmesartan of wanneer de dosering wordt aangepast. In de meeste gevallen verdwijnen de bijwerkingen na verloop van tijd of zijn ze mild van aard.

Olmesartan onder begeleiding van een arts gebruiken

Olmesartan is een RAS-remmer en het is daarom belangrijk om dit medicijn alleen te gebruiken onder begeleiding van een arts. In sommige gevallen kan de arts ook kiezen om een ander medicijn voor te schrijven als de bijwerkingen van Olmesartan (te) problematisch zijn. Je arts kan je adviseren over de juiste dosering van Olmesartan en eventuele aanpassingen die nodig zijn om bijwerkingen te minimaliseren.

De bijwerkingen van deze RAS-Remmers, waartoe de angiotensine 2 antagonisten behoren, kunnen met de inname van zinksupplementen mogelijk worden verminderd (informatie van Hulp bij Bijwerkingen). Uit klinisch onderzoek blijkt dat daar tot op heden nog onvoldoende bewijs voor gevonden is.

Wil je weten hoe het precies zit met de relatie tussen vitamine D en de ontwikkeling van allergie├źn? Vraag dan om advies aan Hulp bij Bijwerkingen.

Geïnteresseerd in meer wetenschappelijke onderzoeken naar dit onderwerp? Vraag dit via onze advies knop.