Mailen

Eprosartan bijwerkingen

4 oktober 2023

Eprosartan bijwerkingen

Het medicijn Eprosartan wordt vaak voorgeschreven om een hoge bloeddruk (hypertensie) en andere hartgerelateerde aandoeningen te behandelen. Het medicijn is zeer doeltreffend in het handhaven en reguleren van een gezonde bloeddruk en daarom is het belangrijk om te weten dat het gebruik van Eprosartan bijwerkingen kan veroorzaken. Welke dat zijn, lees je hieronder.

Bijwerkingen die met Eprosartan kunnen optreden

Duizeligheid is een van de meest voorkomende bijwerkingen die met Eprosartan kunnen optreden. Sommige mensen hebben ook wel last van vermoeidheid, hoofdpijn en/of maag-darmklachten zoals buikpijn, misselijkheid of diarree. Deze bijwerkingen treden meestal op in het begin van de behandeling of bij een aanpassing in de dosering. De klachten zijn overigens meestal mild en van voorbijgaande aard.

Eprosartan gebruiken onder begeleiding van een arts

Het medicijn Eprosartan behoort tot de groep zogenaamde RAS-remmers. Het is belangrijk om dit medicijn alleen te gebruiken onder begeleiding van een arts. Soms kan de arts er ook voor kiezen om een ander medicijn voor te schrijven als de bijwerkingen van Eprosartan (te) problematisch zijn. Je arts kan je adviseren over de juiste dosering van het medicijn Eprosartan en eventuele aanpassingen die nodig zijn om de eventuele bijwerkingen te verminderen.

De bijwerkingen van deze RAS-Remmers, waartoe de angiotensine 2 antagonisten behoren, kunnen met de inname van zinksupplementen mogelijk worden verminderd (informatie van Hulp bij Bijwerkingen). Uit klinisch onderzoek blijkt dat daar tot op heden nog onvoldoende bewijs voor gevonden is.

Wil je weten hoe het precies zit met de relatie tussen vitamine D en de ontwikkeling van allergie├źn? Vraag dan om advies aan Hulp bij Bijwerkingen.

Geïnteresseerd in meer wetenschappelijke onderzoeken naar dit onderwerp? Vraag dit via onze advies knop.