Mailen

Candesartan bijwerkingen

4 oktober 2023

Candesartan bijwerkingen

Candesartan is een medicijn dat vaak wordt voorgeschreven voor de behandeling van een hoge bloeddruk (hypertensie) en andere hartaandoeningen. Het is een effectief medicijn om de bloeddruk te reguleren. Dat neemt niet weg dat er bij het gebruik van Candesartan soms bijwerkingen kunnen optreden. Welke dat zijn, lees je hieronder.

Bijwerkingen die kunnen optreden met Candesartan

Een van de meest voorkomende bijwerkingen van Candesartan is duizeligheid. Soms kunnen vermoeidheid, hoofdpijn en maag-darmproblemen zoals buikpijn, misselijkheid of diarree optreden. Deze bijwerkingen komen meestal voor in het begin van de behandeling met Candesartan of bij een dosisaanpassing. De bijwerkingen zijn doorgaans mild van aard en verdwijnen vaak na verloop van tijd.

Candesartan gebruiken onder begeleiding van een arts

Het medicijn Candesartan behoort tot de groep zogenaamde RAS-remmers. Het is belangrijk om dit medicijn alleen te gebruiken onder begeleiding van een arts. Soms kan de arts er ook voor kiezen om een ander medicijn voor te schrijven als de bijwerkingen van Candesartan (te) problematisch zijn. Je arts kan je adviseren over de juiste dosering van Candesartan en eventuele aanpassingen die nodig zijn om mogelijke bijwerkingen te verminderen.

De bijwerkingen van deze RAS-Remmers, waartoe de angiotensine 2 antagonisten behoren, kunnen met de inname van zinksupplementen mogelijk worden verminderd (informatie van Hulp bij Bijwerkingen). Uit klinisch onderzoek blijkt dat daar tot op heden nog onvoldoende bewijs voor gevonden is.

Wil je weten hoe het precies zit met de relatie tussen vitamine D en de ontwikkeling van allergie├źn? Vraag dan om advies aan Hulp bij Bijwerkingen.

Geïnteresseerd in meer wetenschappelijke onderzoeken naar dit onderwerp? Vraag dit via onze advies knop.