Mailen

Bijwerkingen van Clonazepam

13 juni 2024

Clonazepam bijwerkingen

Clonazepam is een medicijn dat behoort tot de benzodiazepineklasse en wordt gebruikt voor de behandeling van verschillende aandoeningen, waaronder epilepsie, paniekstoornissen en gegeneraliseerde angststoornissen. Het werkt door de activiteit in de hersenen te vertragen, wat een kalmerend effect heeft en overmatige opwinding of prikkelbaarheid vermindert.

Bijwerkingen van clonazepam

Hoewel clonazepam effectief kan zijn bij het behandelen van verschillende aandoeningen, kunnen er ook bijwerkingen optreden bij dit medicijn. Hier zijn enkele van de mogelijke bijwerkingen van clonazepam:

  • Sufheid en vermoeidheid: een veelvoorkomende bijwerking van clonazepam is sufheid en vermoeidheid. Dit kan invloed hebben op het dagelijks functioneren en het vermogen om taken uit te voeren die alertheid vereisen, zoals autorijden of het bedienen van machines.
  • Duizeligheid: sommige mensen ervaren duizeligheid, vooral bij het opstaan ​​uit een zittende of liggende positie. Dit kan het risico op vallen vergroten, vooral bij oudere volwassenen.
  • Verminderde coördinatie: clonazepam kan de coördinatie en motorische vaardigheden beïnvloeden, waardoor het moeilijker kan zijn om activiteiten uit te voeren die nauwkeurige bewegingen vereisen.
  • Veranderingen in stemming: het gebruik van clonazepam kan stemmingsveranderingen veroorzaken, zoals depressie, prikkelbaarheid of emotionele afvlakking. Het is belangrijk om eventuele veranderingen in stemming met je arts te bespreken.
  • Geheugenproblemen: sommige mensen ervaren geheugenproblemen bij het gebruik van clonazepam, zoals moeite met concentreren, vergeetachtigheid of moeite met het ophalen van informatie uit het geheugen.
  • Gewichtstoename: gewichtstoename kan ook een bijwerking zijn van langdurig gebruik van clonazepam. Houd je gewicht in de gaten en bespreek eventuele veranderingen met je arts.

Let op: bijwerkingen van clonazepam gebruik kunnen een tekort aan vitamine B12 en co-enzym Q10 creëren.

Vragen over het gebruik van clonazepam?

Heb je vragen over het gebruik en/of de bijwerkingen van clonazepam? Neem dan gerust contact met ons op. We informeren je graag. Mail naar support@hulpbijbijwerkingen.nl.