Mailen

Bijwerkingen ecitalopram (antidepressiva, SSRI)

7 maart 2024

Ecitalopram bijwerkingen

Ecitalopram is een medicijn dat sommige mensen krijgen voorgeschreven bij depressiviteit en angststoornissen, zoals dwangneurosen en paniekstoornissen. De bedoeling is dat ecitalopram helpt om klachten als depressie, angsten en dwang te verminderen.

Wat is ecitalopram?

Ecitalopram is een antidepressivum dat behoort tot de klasse van selectieve serotonine-heropnameremmers (SSRI’s). Het is een zogenoemd enantiomeer van citalopram en wordt gebruikt om depressieve stoornissen en angststoornissen te behandelen door de heropname van serotonine in de hersenen te remmen.

Bijwerkingen ecitalopram

Net als bij veel medicijnen kunnen ook bij het gebruik van ecitalopram bijwerkingen optreden. Vaak voorkomende bijwerkingen zijn onder meer hoofdpijn, slapeloosheid, nervositeit en/of een verminderd libido. Sommige mensen kunnen ook last krijgen van maagklachten, zoals misselijkheid of diarree.

Bijwerkingen van antidepressiva gebruik kunnen een tekort aan magnesium en vitamine B12 veroorzaken. 

Vragen over het gebruik van antidepressiva?

Wij kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt over het gebruik en/of de mogelijke bijwerkingen van antidepressiva, zoals ecitalopram. Neem dan gerust per mail contact met ons op. We informeren je graag. Mail naar support@hulpbijbijwerkingen.nl.