Mailen

Bijwerkingen anafranil (antidepressiva, tricyclisch)

16 april 2024

Anafranil bijwerkingen

Anafranil, ook wel bekend als clomipramine, is een zogenaamd tricyclisch antidepressivum. Het medicijn wordt gebruikt om verschillende psychische aandoeningen te behandelen, waaronder depressieve stoornissen, obsessieve-compulsieve stoornis (OCS) en paniekstoornis. Het medicijn werkt door de heropname van neurotransmitters (SSRI), zoals serotonine, te remmen, wat de stemming kan verbeteren.

Mogelijke bijwerkingen van anafranil

Net zoals dat bij veel medicijnen het geval is, kan ook het medicijn anafranil bijwerkingen veroorzaken. Veel voorkomende bijwerkingen van anafranil zijn onder andere slaperigheid, duizeligheid, een droge mond en gewichtstoename. Sommige mensen melden dat ze ook last krijgen van obstipatie, wazig zien en seksuele bijwerkingen, zoals een verminderd libido.

Het is ook belangrijk om op te merken dat de tricyclische antidepressiva, waartoe anafranil behoort, potentieel meer ernstige bijwerkingen kunnen veroorzaken dan de nieuwere soorten antidepressiva.

Bijwerkingen van antidepressiva gebruik kunnen een tekort aan magnesium en vitamine B12 veroorzaken. 

Vragen over het gebruik van antidepressiva?

Wij kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt over het gebruik en/of de mogelijke bijwerkingen van antidepressiva, zoals het medicijn anafranil. Neem in dat geval dan gerust per mail contact met ons op. We informeren je graag. Mail naar support@hulpbijbijwerkingen.nl.