Mailen

Magnesium en sport

Als sporter wil je het maximale uit je training halen en blessures voorkomen. Magnesium kan hierbij een belangrijke rol spelen. Het is namelijk een mineraal dat essentieel is voor spier- en zenuwfuncties. In deze tekst lees je meer over magnesium in relatie tot sporten.

Magnesiuminname voor optimale spiergezondheid

Magnesium is een belangrijk mineraal voor ‘normale spiergezondheid’, het is dus voor iedereen (ongeacht of je veel sport) belangrijk om genoeg magnesium binnen te krijgen.

Magnesiuminname en sport

Als sporter verbruik je meer magnesium dan iemand die niet actief is. Het is dus belangrijk om voldoende magnesium binnen te krijgen. Dit kan zowel via voeding als supplementen worden ingenomen. Wist je dat veel magnesium supplement veel afvalstoffen bevatten? Bij ons in de webshop vind je een super zuiver magnesium supplement.

De voordelen van magnesium

Magnesium heeft veel positieve effecten op het lichaam. Leses hieronder een aantal van belangrijkste voordelen.

  1. Spierfunctie: Magnesium is belangrijk voor de normale spierwerking. En speelt een rol bij het behoud van soepele en sterke spieren.
  2. Energieproductie: Magnesium is betrokken bij de omzetting van voedsel in energie. En speelt een rol bij de activiteit van bepaalde enzymen die betrokken zijn bij het energiemetabolisme. Daarnaast activeert magnesium de natuurlijke energie in het lichaam en draagt Magnesium bij aan een normale energiehuishouding.
  3. Zenuwstelsel: Het mineraal speelt een rol in de overdracht van zenuwimpulsen en helpt bij het handhaven van een gezonde zenuwfunctie.
  4. Vermoeidheid: Ondersteunt de vermindering van vermoeidheid en moeheid en kan het gebrek aan energie helpen verminderen.
  5. Botgezondheid: is van belang voor de samenstelling van de botten en draagt bij aan de instandhouding van sterke botten.
  6. Eiwitsynthese: Helpt bij de normale eiwitsynthese en helpt bij het opbouwen van (lichaams)eiwit.